Inred lantligt med liten budget

Älskar du den lantliga inredningsstilen och drömmer om ett hem som helt är inrett i denna stil? Funderar du på hur du ska få råd att inreda lantligt? Då ska du läsa vidare! I denna text skriver vi om enkla knep som gör att du kan inreda lantligt med en liten budget.

Använd det du har

För att inreda på ett lantligt sätt behöver du inte bara köpa nytt. Fundera på vad du redan har hemma. Kanske en sliten soffa som behöver ett nytt överdrag? Genom att beställa ny klädsel till soffan Kivik kan du till ett bra pris få en fin soffa. Kivik är en av IKEA:s klassiska modeller och klädsel till Kivik hittar du hos Bemz där du enkelt kan beställa hem den färg som passar hos dig.

Gå igenom förråden och försök att se på dina undanstuvade saker med nya ögon. Kanske kan en gammal pall göras om till ett charmigt nattduksbord? Eller så kan prydnadssaker användas som blickfång i ett fönster eller på köksbänken. Det är inte heller fel att mixa gammalt med nytt i inredningen. Ofta skapar det en intressant känsla och gör att ditt hem blir mer unikt.

Köp begagnade möbler

När det kommer till den lantliga stilen är det snarast en fördel att inreda med begagnade möbler. Är möblerna alldeles för slitna brukar det gå att laga eller måla om dem relativt enkelt. Passa på att förena nytta med nöje. Gillar du shopping är loppis och second hand-butiker roliga platser att botanisera på. Här brukar det gå att hitta fina koppar, glas och även möbler som skapar den rätta lantliga känslan. Om du hittar en soffa på loppis är det en bra idé att kolla vilken modell det är. Flera soffor går att uppdatera med ny klädsel som gör att de blir tillräckligt fräscha för att kunna användas igen.

Renovera varsamt

Innan du sätter igång med en uppdatering av inredningsstilen är det smart att skynda långsamt. Fundera på vad som passar och vad som fungerar mindre bra. Det är lätt att bli ivrig när det kommer till att förändra sitt hem. Om du planerar att måla om är det till exempel en bra idé att undersöka vilka färger som är snygga i ett lantligt hem. Alltför blanka eller kalla färger kan till exempel ge hemmet en för modern känsla.