Plocka med dig naturen in

Drömmer du om den där lilla stugan i skogsdungen med kvistrosor klättrandes längs gaveln? Du är inte ensam. Många är vi som längtar efter en liten oas ute på landet, utan närliggande stadsmyller och högljudda grannar. Där vi kan få strosa över ängarna och plocka blåklint, stanna till i hagen och kika på lammen eller dingla med benen från vår alldeles egen brygga. Även om man inte kan få allt här i livet, så kan man med små medel och knep få nästintill den äkta varan – och genom att plocka med sig naturen in så kan man skapa en härligt lantlig miljö även i en sprillans nyproducerad lägenhet. Oavsett hur du bor idag kan du på ett billigt och kreativt sätt skapa en lantlig och harmonisk miljö att vila själen i.

De svenska skogarna och trädgårdarna kryllar av fantastiska blommor på våren och sommaren och du behöver sällan ta dig långt för att få njuta av vår överdådiga svenska flora. Smit in i närmsta berså och plocka gärna med dig en stor bukett syréner. Denna underbara blomma i vitt, lila och rosa är inte bara dekorativ som snittblomma utan kan med fördel användas till bakning, eller tillverkning av syrénsirap eller syrénsocker. Lavendel är också en klassisk lantlig blomma som doftar lika gott levande som torkad. Hjälper du en vän att rensa i rabatten så passa på att klippa av fjolårets stänglar, knyt ett litet band runt och häng upp i ditt hem för en lantlig touch.

Vill du gå steget längre i ditt inredningsprojekt är stora brokiga grenar ett populärt sätt att bättra på den rustika framtoning du vill få till. Häng en krokig och spretig gren horisontellt över köksbordet eller köksön och dekorera med ljusslingor och små glasvaser i jutesnöre. Lite drivved kan putsas till med sandpapper och tjäna som brickor för servering av kex och ostar, eller varför inte det där nybakade surdegsbrödet som du äntligen lyckats med? Möjligheterna är oändliga.