Hur du inreder fritidsboendet lantligt

Inreda i lantlig stil är en trend som håller i sig. Lantligt är en vacker stil som passar såväl i fritidsboende som i den charmiga äldre lägenheten. Många som har fritidsboende kan inreda lantligt med enkla medel. Nytt möter gammal och du kan återanvända material. Återanvända tyger och möbler har många fördelar för miljön och så även plånboken.

Det finns några områden där det kan vara värt att köpa nytt när du inreder lantligt. Soffor och fåtöljer kan vara guld värda att köpa nya. Trots allt vill du kunna slappna av efter många arbetsdagar när du väl är ledig. Inreda lantligt är ett vitt begrepp men det finns några samlade tips att gå på.

Sköna soffor som ger ro

En soffa gör stor skillnad för rummets karaktär. I fritidsboende kan det vara bra att satsa på lite extra kvalitet. Väljbland designsoffori olika storlekar. Fördelen med designsoffor är inte bara kvalitén utan att du kan lättare hitta den stil som passar. Ljusa och harmoniska soffor är lättast att använda för att skapa en lantlig stämning. Dessutom bryter ljusa färger på soffor av på ett perfekt lantligt sätt mot trädetaljer. Använd gärna tyger som går i jordnära färger till gardiner. Du kan även använda blommiga tyger i klassisk stil. Framför allt om du väljer en soffa som är enfärgad.

Var inte rädd för bland nytt och gammalt

Fördelen med den lantliga stilen är att den låter dig återanvända exempelvis gamla stolar och möbler. Det gör inte något att färgen på stolarna är lite nött. Det ger bara karaktär. Pallar kan förvandlas till vackra avlastningsbord vid soffan. Har du turen att ha en spegel med tung ram passar den perfekt att antingen hänga på väggen eller ställa lutad mot väggen. Vackra blommor i äldre vaser lyser upp tillvaron. Du kan fynda billiga vaser på loppmarknader som ser ut som äkta antik kristall som skänker lantlig elegans åt fritidsboendet.