Hitta din lantliga inredning på loppis

Vill du skapa en lantlig känsla i ditt hem eller sommarstuga ska du satsa på att köpa fina möbler och prylar på loppis och antikbodar. Då får du gamla möbler med mycket patina till ett bra pris.

Köp på loppis

Brukar du läsa Gods och Gårdar och drömma om att kunna inreda ditt hem i en fin lantlig stil? Då ska du leta möbler, kristallkronor och vackra speglar på loppisar och antikbodar. Du kan göra fantastiska fynd, särskilt om du åker till gårdsloppisar. Det är inte ovanligt att hitta handgjorda snirkliga stolar, vackra massiva bord och höga skåp. Det är många som har släktgods som står i magasin eller på en vind. När de väl rensar ut åker också de större möblerna. Perfekt för dig som vill få inreda med känsla och unika möbler. Bästa fynden gör du i början av loppisarna. Om du vill hitta fina möbler ska du hålla koll på när olika privatpersoner eller föreningar har en loppis och se till att vara där redan då de öppnar.

Möblernas ursprung

För att skapa en lantlig stil ska du satsa på trä, smida och koppar. Vackra material som använts i alla tider. När du tittar på möbler kan du se om du hittar en familjestämpel eller årtal, ett namn eller ett märke. Det är roligare att möblera hemmet med saker som har en historia, än att bara köpa massproducerade saker som alla andra har. Fråga försäljarna om de vet varifrån sakerna kommer. Om det finns gamla kort där din pryl finns med kan det vara smart att antingen köpa fotografiet eller ta ett kort på det. Dels är det roligt att veta historien bakom en möbel. Dels kan det vara riktigt bra att ha ifall det visar sig att tavlan som du köpte för 150 kronor är målad av en berömd konstnär och inbringar 150 000 kronor på auktion. Det har hänt mer än en gång.