Ta landet till stan

Det är något alldeles speciellt med en lantlig inredning och det är ingen tillfällighet att det sedan länge är en populär stil. Till skillnad från trender som kommer och går är den lantliga designen alltid klassisk och uppskattad men medan den förr var förbehållen hus och gårdar är den nu också poppis i lägenheter mitt i stan. Vem har sagt att du måste bo på landet för att bo lantligt?

Beroende på hur mycket du vill satsa på din heminredning finns det en hel del tricks och knep för att få in den lantliga stilen i din stadslya. En bra start är till exempel saker som golv och färgskala, där naturmaterial och naturkulörer som sten, trä och järn är perfekta. Du kan också göra om dina möbler och skåp i rustik stil, vilket är ganska enkelt även om du inte är speciellt händig.

Härliga tapeter

Ett fantastiskt sätt att få in en lantlig känsla i hemmet är att tapetsera väggarna med sortiment från boråstapeter, där du kan hitta vackra motiv som passar perfekt till den stil du vill uppnå. Särskilt blomstermönster är populära och du kan välja mellan allt från diskreta, vita tapeter med skira blommor till färggranna växter mot starka, mörka bakgrunder. Vill du att ditt hem ska vara mer herrgårdslantligt kan du istället välja vackra, klassiska geometriska mönster i olika nyanser som passar utmärkt till dina rustika möbler. Det är också smart att komplettera med riktiga blommor och växter, vilket får ditt lantliga hem att komma till liv och ge en syre-boost för både kropp och sinne.

Tänk på detaljerna

Även de små detaljerna är viktiga för att ditt hem ska få en så lantlig känsla som möjligt. Sätt upp stekpannor i gjutet järn på väggarna, ställ fram gamla tekannor eller serviser och välj passande tavlor och foton som alla går i rätt stil. Du kan också skaffa gardiner i vackra spetsmönster och inreda sov- och vardagsrummet med plädar och kuddar i naturmaterial som bomull och linne för att få en naturnära atmosfär mitt i stan. Är du duktig på handarbete kanske du till och med kan virka vackra filtar eller kuddfodral som går precis i den stil du vill ha och med det ge utlopp för din personliga stil och kreativitet. Med lite fantasi och kul detaljer får du en oas som ger dig en härlig, lantlig miljö.