Skapa lantlig inredning själv

Har du fallit som en fura för den lantliga stilen? Kanske skulle du önska att du kunde gå loss i inredningsbutikerna helt obegränsat. Tyvärr är ju inte fallet så för de flesta eftersom plånboken sätter stopp. Då är det ju fantastiskt roligt att man kan skapa egen, rustik inredning själv.

Måla ljusstakar

När vi går mot mörkare tider är levande ljus helt fantastiskt. De sparar ju dessutom i en hel del på elkostnaderna, något som alltid är positivt. Vill du förresten spara på elen ändå så erbjuder https://tibber.com/se/ smarta elavtal. Men mys med levande ljus vill man ju ha vare sig man har el eller inte. Har du ett par udda ljusstakar som du inte använder? Slipa av dem lite lätt och spraya dem med sprayfärg. Till lantlig stil passar vitt, silver eller ljusgrått bra. När alla är sprayade har du plötsligt en enhetlig grupp ljusstakar.

Gör vacker förvaring av skokartonger

Har du ett gäng gamla skokartonger som står och skräpar? Då kan du klä in dem med tyg och istället få vackra förvaringslådor. Allt du behöver är spraylim, tyg och lådor. Klipp tyget i önskad storlek, spraya lådan med spraylim och fäst sedan tyget på den. Dekorera gärna med vackra spetsar eller knappar.

Sy kuddfodral av gamla kökshanddukar

På loppis är det enkelt att hitta gamla kökshanddukar i linne för en billig peng. De har ofta vackra monogram eller mönster. För att skapa ett kuddfodral behöver du en handduk, något tyg att ha på baksidan samt knappar eller blixtlås. Ska du använda blixtlås syr du i det först innan du fäster ihop själva kudden. Knappar och knapphål kan du sy i när kudden är ihopsatt. Nu har du riktigt unika kuddar med lantlig touch att slänga i soffan.

Gör förvaring av konservburkar

Vi är många som har pennor, virknålar, köksredskap och annat på massor av olika ställen. Genom att ta av etiketten på gamla konservburkar och diska dem rena får du istället snygg och rustik förvaring som inte kostar någonting. Burkarna är också fina att plantera blommor i grupp i. Välj då gärna burkar i olika höjder.

Skålar av gamla spetsdukar

Även små spetsdukar är enkla att hitta second hand. För att forma skålar doppar du dem helt enkelt i tapetklister och draperar över en befintlig skål för att torka. Lägg gärna plastfolie emellan så att du inte kladdar ned din skål med tapetklister. När allt är torrt har du en skir spetsskål att förvara frukt, nycklar eller vad du vill i.