7# tips för en lantlig look

Vare sig du bor i lägenhet i stan eller har ett hus på landet kan du skapa en lantlig look. Den lantliga inredningen handlar mycket om att skapa en tidlös och inbjudande känsla.

1# Ditt golv

Det finns få saker som skapar en så lantlig känsla som trägolv. Trägolv passar egentligen i alla hem, då det är ett tidlöst och klassiskt material som ger mycket liv i sig själv. För en lantlig inredning, om du vill gå all in, så är ett vackert golv viktigt. Ta hand om ditt golv: olja eller såpa det så ger det en härlig känsla. Ett nytt trägolv måste naturligtvis slipas, men det kan också vara nödvändigt att slipa till det någon gång emellanåt. Anlita K3 golv för både golvslipning och golvläggning så har du snart ett fint golv.

2# Dina väggar

För en lantlig inredning har du mycket att välja på och kan låta varje rum ha sin personlighet: både tapeter, målat och träpanel fungerar. Om du bara målar väggarna i ett hem, så finns det en risk att det känns för sterilt. Målad panel, timmervägg eller bräder fungerar naturligtvis. Det finns många tapeter i äldre stil att satsa på.

3# Kökssoffan

En riktig klassiker är kökssoffa vid matbordet. Den lantliga stilen har en inbjudande ton: välkommen på kaffe! Då krävs det sittplatser. Köksbänken ger både en härlig känsla samtligt som den är mycket praktiskt. Virka gärna en pläd till din kökssoffa. En soffa i köket är guld värt.

4# Blommor

För att skapa en lantlig look i ditt hem måste du få in mycket blommor: i blomkrukor i fönstren och som ornament på tavelramar och andra detaljer. Köp fina vaser att ställa blommor i och ha stora krukor med stora gröna växter i hörnen.

5# Värme

I ett riktigt lantligt hem finns det en extra värmekälla: kaminen, den öppna spisen eller kakelugnen.

6# Gungstol

OK, gungstol kan vara lite överkurs, men finns det något lantligare än ett stort kök och en gungstol att sitta i? Om du inte får plats med gungstolen i köket, kan du ha den på altanen eller i vardagsrummet. Garanterat en populär plats för både katten och gästerna.

7# Katten och hunden

Katt och hund tillhör livet på landet. Nu är ju djur inga dekorationer och om du inte älskar djur ska du självklart inte ha några. Men katten som vilar i gungstolen eller på köksbänken ger mycket mys och hemtrevlig.