Lantlig inredning med återbruk

Om du har valt att inreda enligt en lantlig stil så kan det inte bli mer autentiskt än om du inkluderar

återbruk i din inredning. För går vi tillbaka i tiden och ser in i de hem som fanns på landet, där den moderna lantliga stilen har sitt ursprung, så gick möblerna i arv. Det var därför inte lika vanligt att man köpte ny inredning i den utsträckning som man gör idag, utan använde det man hade. I den här artikeln får du tips hur du kan använda dig av återbruk i din inredning för att få den lantliga känslan.

Ta in det som finns ute

Eftersom vi inte spenderar lika mycket tid utomhus på vintern, så kan det vara bra att ta tillvara på det som finns utomhus och ta in det i inredningen. En snygg inredningsdetalj kan till exempel vara en pallkrage som du enkelt kan ta in när odlingssäsongen är över. Gör först rent den innan du använder dig av den färg, lack eller bets du vill ha. En pallkrage kan bli allt från en bokhylla till ett bord.

Det senaste året är det trendigt att ha olika sorters träslag i inredningen. Om du äger tomten och skogen omkring där du bor så kan du hugga ner och använda dig av de träden till att till exempel göra ett bord.

Återbruka möbler och inredning

Oavsett om du hittar din inredning på second hand eller köpt nytt som du sedan har ledsnat på, så kan du ge det nytt liv genom att måla om och klä om. Du behöver nödvändigtvis inte vara händig för att göra detta. Allt som krävs är att du köper färg eller tyger. Det gäller både för inredning och möbler. Gå igenom det du har och hitta inspiration på nätet, så kommer ditt hem bli till det du vill ha det utan att det behöver kosta särskilt mycket.