Designa eget

Har du ett öga för detaljer, mode och design? Då kanske du har drömt om att någon gång skapa dina egna kreationer? Du kanske till och med börjat skissa upp några idéer på papper? Att designa eget är något som inte bara är till för människor som gått på exklusiva skolor eller blivit formellt utbildade. Självklart hjälper det om du har en utbildning men det finns massor av exempel på människor som gått den okonventionella vägen ända till toppen. Vill du designa eget är dina viktigaste verktyg passion, inspiration och tålamod. Var inte rädd för att experimentera och testa på nya grepp.

Egen design är enklare

savanna2.seMed hjälp av internet har det nu blivit enklare än någonsin att designa eget eller sätta sin logo på färdiga produkter. Om du exempelvis är en grafisk designer kan du med några enkla klick sätta dina bilder på allt ifrån kuddar och tavlor till mobilskal och USB-minnen. Med talang och lite tur kan du ta dig från ditt pojk- eller flickrum enda till de stora scenerna i designvärlden. Inspiration är en väsentlig del när du designar eget och finner ditt unika uttryckssätt. Varför inte ta steget och boka en flyttfirma Göteborg och vidga dina vyer? Att ändra miljö kan vara det du behöver för att inspireras till nya kreationer. Du kanske stöter på människor på din väg som tänker i samma banor som du själv eller till och med redan kommit en bit. Ta del av nya kulturer och se världen på ett helt nytt sätt genom att resa runt.

Finn inspiration

Det skulle dröja en bra bit in på 70-talet innan Sverige fick sina första utbildningar för blivande formgivare. Det hindrade dock inte vårt land från att producera välkända och väl uppskattade profiler inom design. Nu kan du hitta ett stort utbud av utbildningsplatser inom allt från industridesign och grafisk design. Visste du att ordet design kommer ifrån latinets designo som i sin tur betyder framställa, avbilda eller peka ut. Vilket område är du mest intresserad av? Om heminredning är din passion finns massor av tidningar, hemsidor och inredningsbloggar som kan sätta fart på fantasin. Ett av de återkommande namnen när det kommer till inredning är experten och bloggaren Frida Ramstedt. Hon har sysslat med inredning i över tio år och fortsätter inspirera människor att utvecklas, experimentera och tänka nytt. På hennes sida, Trendenser, hittar du oftast ett nytt inlägg per dag och massor av tips som du kan använda direkt.