Inred ett lantligt kök

Drömmer du om ett lantligt kök? Då är du inte ensam, den här kökstrenden är mycket populär. Det är kanske inte så konstigt då det det är ett personligt och ombonat kök där det är lätt att trivas. Vi förknippar ofta den här typen av kök med ett hus på landet. Man även i en villa eller lägenhet i stadsmiljö kan det passa fint med ett kök i lantlig stil. Stilen är inte enhetlig utan högst personlig. Den här typen av kök kan lika gärna vara färgglada och rustika som cremefärgade och eleganta.

Den lantliga kökstrenden

Den lantliga kökstrenden kommer i många skepnader och har sett olika ut genom åren. Stilen förknippar vi såväl med rustika kök med torparkänsla som moderna shakerkök i sobra färger. Varför inte hämta inspiration från det lantliga köket förr och nu? En variant av stilen med fransk touch, så kallad shabby chic, slog igenom stort i början på 2000-talet. Dagens trendiga kök förknippar vi ofta med den typ av inredning som var populär runt sekelskiftet. Den köksinredningen skapar du med spröjsade luckor och eleganta mjuka färgval. Vackra detaljer som en rejält tilltagen diskho och retro-inspirerade blandare fullbordar stilen. Ett annat tips är att låta vitvarorna antingen vara helt integrerade eller ge sken av att ha funnits där sedan länge.

De små detaljerna som gör stor skillnad

Gillar du den lantliga trenden men vill inte byta ut hela köket? Det går utmärkt att få till stilen med små medel. Idag finns det ett stort utbud av köksredskap och inredningsdetaljer som hjälper dig att få till ett hemtrevligt kök. Hantverksföremål som skärbrädor och köksredskap i trä får gärna stå framme på bänken. Har du möjlighet att byta ut ett eller flera överskåp till öppna hyllor? Då kan du låta rustika koppar, skålar och anda små föremål synas. Nätkorgar, glasburkar och textilier är andra små förändringar som gör stor skillnad. För den händige kan en vackert mönstrad tapet eller ett nytt kakel vara ett steg på vägen mot ett fulländat lantligt kök.