Höstdekorera ditt hus!

Hur det blir höst inomhus!


Vad behöver man för att dekorera sitt hem för hösten? Du kan ta hjälp av en fallen gren från din trädgård, ett par fina tallkottar, sätt upp taklampor med rätt ljus med lantlig stil och sist men inte minst, använd lite löv. Lövet är förstås höstens tydligaste tecken. Att ha ett mysigt potpurri på bordet ger värme åt hela rummet. Välj rätt färger, som brunt, gult och orange.

Din egen höstlöv dekoration

  • Skaffa några fantastiska löv från gården, gärna stora, gärna gula!
  • Lägg en uppblåst ballong i en bra skål, förse ballongen med ett litet lager lim.
  • Lägg ett löv på ballong, stryk över lim med en pensel över lövet och upprepa tills ballongen är fylld av löv till en fjärde del.
  • Sett en eller två extra löv i botten för extra stabilitet. Låt torka minst några timmar.
  • Nu är det dags att sticka hål på ballongen.
  • Tada!, Vänd på löven och använd den som en fin höstskål.

Andra material


Naturen gör ju som bekant hela hösten åt oss, vi kan bara gå ut i skog och mark för att njuta av det fantastiska skådespelet som hösten innebär. Självklara inslag i en mysig höstdekoration är förstås ljung, gran, bark och lite mossa. Att klä en nätkorg med dessa material kan göra vilket rum som helst lyckligt.

Man måste passa på, för tiden går fort på hösten. Det är bara någon månad kvar innan det bara finns förmultnade löv och bara grenar kvar. Sen kommer förstås snön med sitt majestätiska täcke och tar över i naturen.

Varför hösten ger inspiration

1. Höstens storslagna färger, i gula, orangea och röda nyanser, fyller löven marken i parkerna och trädgårdar.

2. Hösten är en tid att nå nya mål.

3. Man får äntligen ta fram den snygga jackan och trendiga mössan.

4. Luften känns renare, klarare på hösten. Skogen luktar svamp och mossa.

5. Man får en anledning att besöka mormor som bjuder på en kopp te eller varm choklad. Hon har säkert sju sorters kakor också.

6. Man får sitta inne i höstmörkret med tända ljus och drömma sig bort.

7. Mysfredagarna kommer igång igen efter sommarens utomhusaktiviteter.

8. Regn och åter regn, är faktiskt mysigt när man tänker på det. Regn som landar i vattenpölar, regnskurar som slår mot fönsterrutor, regn som gör att man måste mysa inne.

9. Hösten är perfekt för att besöka museer, konstgallerier och liknande för att få ytterligare inspiration till dina höstdekorationer.

10, Bubbelpool, bastu, vedeldad badtunna är alla lämpliga sätt att värma sig på.

Att ha tid under hösten att få njuta, gör det möjligt att dekorera ditt hus på ett väldigt personligt och speciellt sätt. Hösten är verkligen något vackert och det kommer ditt hem också att vara.