Miljövänlig inredning i lantlig stil

Klimathotet och den snabba förbrukningen av naturresurser har gjort att miljön har kommit i fokus under de senaste åren. Att inreda sitt hem på ett miljövänligt sätt är viktigt och passar extra bra för den som vill ha en lantlig stil eftersom naturliga och hållbara material skapar en lantlig känsla.

Miljövänlig inredning är ofta även vänlig mot plånboken eftersom den innebär återbruk och att välja möbler med lång livslängd. Att inreda lantligt på ett miljövänligt sätt är för det mesta billigt men ibland behövs ett inköp av en säng eller soffa som kan kosta en del.

Hållbar inredning


Idag är hållbarhet en av de hetaste inredningstrenderna och naturliga material som furu och björk har blivit populära. Dessa träslag passar mycket bra i en lantlig inredning och det gör även de jordnära färgerna beige och grått som dessutom hör till de mest trendiga kulörerna för tillfället. I kombination med möbler i rotting och trä och mjuka tyger i dova färger av blått och mörkt rött skapas en naturkänsla i hemmet, vilket passar bra i en lantlig inredning.

Att återbruka det som redan finns i hemmet och att köpa second hand på nätet eller göra loppisfynd gör att miljöbelastningen blir lägre. Dessutom är vintagemöbler snygga i ett lantligt hem där vackert slitna ytor skapar en känsla av liv. Kvaliteten på äldre trämöbler är ofta fantastisk och om du köper ett gammalt träbord kommer det förmodligen att hålla livet ut. Även fasta inredningsdetaljer går att förändra utan att köpa nytt genom att slipa och måla. Om du vill få ett mer lantligt kök med köksluckor i exempelvis ljust gult kan du istället för att byta ut hela köket endast lämna in luckorna för lackering. Det sparar både pengar och miljö.

Vackra förpackningar

Gammaldags plåtburkar eller burkar i glas med torrvaror som teer, socker och mjöl är en vacker inredningsdetalj i ett lantligt hem. Undvik plastförpackningar och laga gärna mat från grunden för att minska mängden sopor. Att helt [undvika sopor:https://mitti.se/nyheter/hannas-sluta-generera/?omrade=hela stockholm&fbclid=IwAR292msPrIayHyJCIRskvhB4TUcu3a2d1KoHlZRqCZjS_Yom7BGEZBedCF0] är svårt i dagens samhälle, men det går att göra mycket genom smartare val. Tack vare en minskad sopmängd minskas utsläppsmängden i flera led eftersom det både minskar antal transporter och utsläppen från tillverkning och återvinning av materialen. På köpet får du ett vackrare kök med en mysig lantlig känsla långt ifrån dagens moderna plastsamhälle.